Сушени смокини

редакция:
Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Сушени смокини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"В края на лятото ни се иска да запазим вкусен спомен от него!"

Необходими Продукти

  • смокини - 2 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушенето на смокини става по два начина - на слънце или във фурна (пещ). Почистените смокини се нареждат цели върху мрежеста рамка, застлана с хартия или някаква материя и се слагат на слънце. Когато няма слънчеви лъчи, се прибират и се изваждат на следващия ден.

Във фурна сушените смокини се нареждат в тави и се слагат на слаба температура, към 80-90 градуса (ръката ви трябва да издържа вътре без проблем). Отваряйте фурната често и обръщайте смокините. Продължителността на сушене зависи от големината на плодовете.

Сушените смокини се съхраняват в торби от естествена материя, на тъмно и прохладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариела Христова
Мариела Христова
Аз ги суша на слънце около 10-12 дена.
21.01.2016 08:10
10
3
Съни
Съни
Сушила съм си и стават много хубави. Много обичам и сладко от зрели смокини. Правя го по тази рецепта:
28.08.2013 18:10
35
5
1
Покажи всички подкоментари
хелерка
хелерка
защо,смокините на снимката са смачкани?как се плучава?колко време е необходимо за евентуалното изсушаване и как да сме сигурни, че се е получило?
08.09.2012 18:12
33
7