Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катми с ябълка и канела

Катми с ябълка и канела

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Катми с ябълка и канела2 / 2
29/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Перфектната семейна закуска изглежда така"

Необходими Продукти

  • канела - 2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/3 пакетче
  • ябълки - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • масло - за тигана
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцето в купа. Пресявам брашното и към него добавям бакпулвера. Смесвам прясното мляко, захарта и яйцето.

Бъркам много добре сместа. Прибавям постепенно и брашното с бакпулвера. Добавям към съставките и канелата.

Обелвам и почиствам ябълката, после я настъргвам на ренде. Прибавям ябълката и нея в купата. Обърквам всичко. Намазнявам си тигана с бучица масло първия път, нагрявам го.

С помощта на дълбока лъжица изсипвам на 2 три места в голям тиган от сместа. Пека катмите от двете страни.

Вече готови, редя в чиния. Поръсвам ги обилно с пудра захар отгоре с помощта на цедка. Хапваме с кафе, още топли. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: