Начин на приготвяне
Предварително нарежете на филийки бананите, ягодите и обеленото киви.
Приготвяне на пудинга:
В тенджера се налива прясното мляко и се вари на тих огън, докато започне да ври, като предварително отделете около 100 мл от него в купичка.
Към предварително отделеното мляко добавете пудинга и захарта и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.
След като заври млякото, към него постепенно прибавете сместа като едновременно разбърквате, докато се сгъсти. Свалете от котлона.
Тортата:
Сглобете формата за торта (можете да използвате и тавичка с форма по избор). Наредете първия ред бисквити, като после залейте с част от пудинга (около един черпак и половина).
След като разстелите сместа, наредете част от нарязаните банани и киви. След това добавете още малко пудинг, за да запълни празните пространства между плодовете, наредете втория ред бисквити.
Действието се повтаря. Получават се около три реда. С останалия пудинг заливате тортата, а с останалите плодове декорирате. Накрая поръсете с кафето. Слагате в хладилник, за да стегне.
Може да използвате всякакви плодове, според вкуса и сезона, но моят съвет е бананите да присъстват задължително, тъй като придават много приятен аромат и вкус .