Начин на приготвяне
В малка тенджерка изсипвате 3 с.л. захар и я слагате на котлона да се разтопи на карамел. Когато е готов, го залейте с 100 мл горещо прясно мляко и бъркайте, докато се разтвори.
Този карамелен сироп си го разреждате с 50 мл студена вода и ще го ползвате да си топите бисквитките, преди да ги нареждате в тавичката или подходящия за торта съд, който сте избрали.
Сложете на котлона 1 литър прясно мляко да заври, като му прибавите и 1 ч.ч. захар и разбъркате да се разтвори. В последните 200 мл прясно мляко си разтваряте двете пакетчета пудинг, които добавяте на тънка струя при вече заврялото мляко.
Бъркате до сгъстяване. Трябва да е малко по-гъсто от боза и именно за това сложихме повече мляко, отколкото пише в указанията.
Когато се охлади, още ще се сгъсти, а и частично ще попие в бисквитките. В съда, който сте избрали, първо редите ред бисквити (не забравяйте да потапяте в карамеления сироп), после заливате с крема, после пак бисквити, и така като трябва да завършите с крем.
На мен ми излязоха три реда бисквити. Оставяте да се охлади и престои поне 4-5 часа или най-добре 1 вечер. Преди поднасяне си украсявате парченцата с украса по избор.
Аз разтапям отново карамел и върху домакинска хартия надраскам с тънка струя черти и завъртулки. Когато изстинат се отделят от хартията и се слагат върху парчетата по ваш вкус.
Коментари