Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баничка с прясно мляко и сирене

Баничка с прясно мляко и сирене

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Баничка с прясно мляко и сирене
Снимка: Деси Маринова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Закуската е най-важното ядене за деня, а с тези банички с прясно мляко и сирене можем да закусваме, обядваме и вечеряме всеки ден"

Необходими Продукти

  • кори - 400 г за баница
  • прясно мляко - 400 мл
  • сирене - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 100 г
  • олио - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава сипваме малко олио и започваме да нареждаме корите, като между всяка слагаме малко масло и натрошено сирене.

Така редим, докато корите свършат, като трябва да завършим с кора.

Разтопяваме останалото масло и заливаме баницата с помощта на лъжица по краищата на тавата.

В отделна купа разбиваме яйцата заедно с прясното мляко.

Поливаме със сместа баницата и я печем в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: