Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Хрупкава баничка със сирене и яйца

Хрупкава баничка със сирене и яйца

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Хрупкава баничка със сирене и яйца
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20
"Всичко друго бихме отказали, но хрупкава баничка със сирене - никога!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • плънка
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 400 г
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - 80 мл
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да нагрява на 180 °C. В правоъгълна тава, постелете хартия за печене и намажете с 1 с.л. олио.

В купа разбийте яйцата с вилица и добавете настърганото сирене, киселото мляко, олиото и содата, разбъркайте до еднородна смес.

Вземете един лист от корите и намажете с лъжица от сместа, поставете втори лист върху него и отново намажете, поставете трети и четвърти, като процедирате по същия начин.

Навийте така подредените листа на руло и ги поставете по дължина в тавата.

По същия начин процедирате с останалите листа по 4 в руло и ги подредете в тавата.

Готовите рула нарежете на 4-5 места и намажете с разбитото яйце смесено с киселото мляко.

Разпределете нарязаното на кубчета масло върху баницата със сирене и поставете тавата в нагрятата фурна. Печете за около 40 минути на средно ниво на фурната.

След като извадите бабината баница, тя е чудесно хрупкава.

Но, ако искате да е мека – увийте хрупкава баничка със сирене и яйца с кърпа, докато се поохлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: