Компот от круши

20/11/2011
"Днес дори и през зимата могат да се купят круши, но нищо не може да се сравни с вкуса на сезонните круши, затворени в буркан!"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции5 буркана
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 891
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • круши - 25 броя, едри твърди
  • захар - 25 с.л.
  • лимонтузу - 1 пакетче лимонена киселина
  • карамфил - 5 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за са 5 буркана компот. На буркан се падат по 4-5 круши, 5 с.л. захар, няколко кристалчета лимонена киселина, 1 цветче карамфил.

Почистете крушите, нарежете ги на четвъртинки или на по-дребно и ги подредете в бурканите. Пригответе горещ сироп, в който са прибавени лимонената киселина и карамфилът.

Напълнете бурканите до 1 пръст под ръба. Затворете бурканите и ги стерилизирайте за 20 минути. Може да поднесете отворения компот от круши с капки ром за по-добър вкус.

Рейтинг

5 4
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар