Начин на приготвяне
Изрежете дръжките на чушките, измийте ги добре и ги подсушете.
В тиган с незалепващо покритие или в алуминиева тавичка за еднократна употреба напукайте по малко от двете страни чушките.
Оставете ги да се охладят.
След около час наредете пуканите чушлета в бурканчета плътно, като помежду им слагате по няколко парчета нарязан чесън.
На всяко бурканче (аз ползвах от 400 мл) сложете по 1 с.л. сол (равна) и 1 с.л. захар (пълна). Долейте догоре с винен оцет и запечатайте с капачки.
В следващите два дни обръщайте бурканите, за да се разтворят солта и захарта и да се смесят добре.
След това съхранявайте на хладно и тъмно.
Така приготвени пукани люти чушки издържат до следващата година и са вкусна добавка към много ястия.
Добър апетит!
Ако обичаш да хапваш лютичко, опитай и другите ни предложения за люти чушки без варене или домашни люти сосове.
Коментари