Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пасти»Пастички с царевично брашно и течен шоколад

Пастички с царевично брашно и течен шоколад

Пастички с царевично брашно и течен шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
07/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Ретро вкусотии отвсякъде...но и днес са от любимите ни сладкиши"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 к. ч.
  • кисело мляко - 3 с л
  • бакпулвер - 1 - 2 пакет
  • олио - 4 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • брашно - 70 г
  • царевично брашно - 70 г
  • за крема
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • сладко от череши - 1 пюряно буркане
  • течен шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам с телена бъркалка яйцата със захарта, добавяме олиото и киселото мляко с бакпулвера, накрая двата вида брашно. Разбърква се кексовата смес. В широка тава върху хартия за печене се сипва 3/4 от сместа, в останалото тесто се добавя какао, 3 с. л. течен шоколад и разбъркваме на гладка смес.

С тази смес се прави шарка, първо се сипва на ленти после с дървено шишче се минава през лентите и се получава фигурки. Печем в загрята фурна 170 градуса до суха клечка -15 минути.

Изважда се блата върху нов лист хартия поръсена с малко кристална захар и оставяме да се охлади. Срязва се на две части и се поставя първата половина в поднос. Приготвя се кремът. В купа се разбърква сметана, пудра и сладко от череши, като се отделят малко плодове за украса.

Намазва се долният блат с крем, захлупва се с втората половина. Отгоре се намазва с останалия крем и се украсява с черешки, останалия течен шоколад разтопен с маслото и малко сироп от сладкото. Оставяме в хладилник да стегне, нарязваме на пастички и сервираме. Свежо, леко и вкусно -опитайте и вие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: