Начин на приготвяне
Разбих яйцата със захарта. Добавих ванилията, бакпулвера и брашното. Разбърках до еднородна смес.
Тестото сложих в тава с диаметър около 28 см, която предварително намазах с олио обилно. Върху блата нарязах тънки парченца круша - за свежест на пандишпана.
Пекох на 200 градуса до суха клечка - около 20 мин.
Охладих блата и нарязах на триъгълници. Сиропирах леко.
Слепих ги два по два с бял течен шоколад.
Глазурата приготвих от четири лъжици кафяв течен шоколад, лъжица олио и две-три лъжици вода. Всичко загрях в микровълновата, разбърках добре и залях пастичките.
Поръсих ги с маслени трохи от бисквити.
Домашните пастички с течен шоколад са готови.