Начин на приготвяне
Разбивам с телена бъркалка яйцата със захарта, добавяме олиото и киселото мляко с бакпулвера, накрая двата вида брашно. Разбърква се кексовата смес. В широка тава върху хартия за печене се сипва 3/4 от сместа, в останалото тесто се добавя какао, 3 с. л. течен шоколад и разбъркваме на гладка смес.
С тази смес се прави шарка, първо се сипва на ленти после с дървено шишче се минава през лентите и се получава фигурки. Печем в загрята фурна 170 градуса до суха клечка -15 минути.
Изважда се блата върху нов лист хартия поръсена с малко кристална захар и оставяме да се охлади. Срязва се на две части и се поставя първата половина в поднос. Приготвя се кремът. В купа се разбърква сметана, пудра и сладко от череши, като се отделят малко плодове за украса.
Намазва се долният блат с крем, захлупва се с втората половина. Отгоре се намазва с останалия крем и се украсява с черешки, останалия течен шоколад разтопен с маслото и малко сироп от сладкото. Оставяме в хладилник да стегне, нарязваме на пастички и сервираме. Свежо, леко и вкусно -опитайте и вие!