Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Вечеря с наденичка

Вечеря с наденичка

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Вечеря с наденичка2 / 3
10/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • наденица - 500 г македонска или варена
  • лук - 2 бр
  • чесън - 1 скилидка
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 4 бр.
  • топено сирене - 100 - 200 г
  • босилек - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука почистваме, измиваме и нарязваме на ситно. Целината белим и нарязваме на кубчета. Чушката почистваме от семената и нарязваме на ивички.

В маслото задушаваме, докато омекнат нарязаните зеленчуци и пасираната скилидка чесън. Прибавяме настърганите домати и варим соса, докато се посгъсти.

Наденицата нарязваме на кръгчета и подреждаме в намазана с мазнина тавичка и леко запичаме във фурната. Заливаме със соса.

Слагаме филийки от нарязаното топено сирене и запичаме до зачервяване.

Поднасяме със салата по вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: