Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Ябълково руло с дулсе де лече

Ябълково руло с дулсе де лече

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Ябълково руло с дулсе де лече
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
28/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Ах, колко е вкусно това руло Перфектна хармония от вкусове!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 бр. (5 г)
  • ябълки - 3 - 4 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • дулсе де лече - 150 г
  • бял шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете ябълките на едро ренде. Изстискайте ги добре и ги сложете в купа. Прибавете захарта и канелата.

Разбийте яйцата със захарта. Прибавете брашното с бакпулвера и разбъркайте добре.

В тава, застлана с хартия за печене, разстелете ябълките. Отгоре изсипете сместа и загладете.

Печете на 180 градуса около 20 минути. Извадете блата и оставете да се охлади.

Обърнете го с ябълковата част нагоре и поръсете с дулсе де лече.

Завийте на стегнато сладко руло, поставете го в чиния и украсете с останалото карамелено мляко и разтопен бял шоколад.

Ябълковото руло с дулсе де лече е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: