Начин на приготвяне
Днес ви предлагам едно безглутеново брауни с чийзкрем и любимото ми Дулсе де лече.
Ако обичате вкуса на шоколад и карамел, то непременно си направете този шоколадов сладкиш.
Браунито може да се направи и във форма за мъфини. Излизат около 8-10 броя, в зависимост от размера на формичките.
Пригответе си правоъгълна тавичка, която намажете с масло или олио. Аз ползвах алуминиева тава за еднократна употреба с размери приблизително 15-25 сантиметра. Може да покриете тавата с хартия за печене.
В съд на водна баня разтопете маслото и шоколада и оставете леко да се охладят. Може да ги разтопите и в микровълнова фурна, но трябва да разбърквате на всеки 30 секунди.
В друг съд разбийте яйцата с щипка сол и захарта с миксер на високи обороти.
След това добавете шоколадовата смес на тънка струя, бъркайки непрекъснато.
Накрая прибавете кокосовото брашно, брашното от рожков и ванилиите, които предварително сте смесили в купа. Брашното от рожков може да замените с какао.
Разбъркайте с шпатула до хомогенност и изсипете сместа в тавичката, като я разпределите равномерно. Получава се гъста шоколадова смес.
След това си пригответе чийзкрема.
Смесете крема сиренето с 1 яйце и разбъркайте с миксер до гладкост.
Ако обичате по-сладки десерти, добавете към сместа и 1-2 с.л. пудра захар, но имайте предвид, че Дулсе де лечето е достатъчно сладко. Разбъркайте и разпределете сместа върху шоколадовата.
Затоплете малко кондензираното карамелизирно мляко, за да стане по-течно.
Сложете от него върху бялата смес с лъжица на няколко места, след което вземете дървено шишче и направете въртеливи движения, за да се смесят леко двете смеси.
Сложете безглутеновия сладкиш да се пече в предварително загрята фурна на 180 °C за около 40 минути.
След това оставете напълно да се охлади и едва тогава нарежете браунито на квадрати.
За по-добър вкус охладете за час в хладилник.
Чудесно чийзбрауни с Дулсе де лече без глутен с влажна текстура и невероятен карамелен вкус, което поднесете със следобедното кафе или чай.
Бон апетит!