Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Туршия от парени камби

Туршия от парени камби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Туршия от парени камби2 / 2
21/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3 буркана
"Към богатия списък с вкусни туршии прибавяме и тези фантастични парени камби!"

Необходими Продукти

  • камби - 8 кг червени
  • вода - 2 л
  • оцет - 2 л
  • сол - 250 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • целина - листа
  • чесън - 3 глави
  • аспирин - по 6 на 3 - литров буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количествата са достатъчни за 4 трилитрови буркана. Сложете водата с оцета, солта, захарта и олиото да заврат. Измийте камбите и ги надупчете с игла. Пуснете ги във врялата саламура, докато променят цвета си.

Оставете ги да се охладят заедно. След това наредете камбите в 3-литровите буркани плътно, добавете между тях листа целина и почистени скилидки чесън. Залейте ги със студената марината и оставете да престоят така 2-3 дена.

Прелейте маринатата отново в дълбок съд, сложете я да заври, оставете пак да изстине и залейте бурканите втори път. В буркан се слагат по 6 аспирина и се затварят с капачки, без да се стерилизират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
49
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

роси
роси
МОЛЯ ВИ ДА МИ КАЖИТЕ КАМБИТЕ СЪС СЕМКИТЕ ЛИ СЕ ДУПЧАТ?МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ!
01.10.2013 17:05
14
5
мариета
мариета
уникално сладки
04.08.2012 23:04
7
3