Начин на приготвяне
Камбите и чушките се почистват от семената и нарязваме на парченца. Морковите се обелват и нарязват на шайби. Добавят се нарязани скилидки чесън и нарязани листа от целина.
В тенджерка сипваме оцет, вода, сол, захар, зърна бахар и черен пипер, дафинови листа и поставяме на котлона да заври на умерен огън.
На три пъти се пускат нарязани зеленчуци и се оставят за минута да се попарят, като се обръщат с решетъчна лъжица. Отцеждат се и изваждаме в тава, да останат леко хрупкави. Така се попарват всички зеленчуци.
Приготвят се сухи буркани, на дъното на всеки се поставя по 1 аспирин. С лъжица пълним бурканите, като се притискат отгоре.
Маринатата се охлажда за 15 минути и пълним бурканите до ръбчето.
Затварят се с капачки и обръщаме с дъното нагоре, докато се охладят за 4-5 часа. Може да се добави и по 1 ч.л. олио за блясък.
Много вкусни и хрупкави камби за зимата.
Парените камби без варене са готови.
В сезона на камбите опитай и нашите печени камби или тези мариновани камби в буркани.