Сладоледена торта

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Сладоледена торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8-10 парчета
"Тази торта е причината вече за трети път тази година да отбелязваме рождения си ден"

Необходими Продукти

  • бисквити - 300 г какаови
  • прясно мляко - 100 мл
  • сметана - 200 г сладкарска
  • сладолед - 1 голяма кутия, сметанов
  • шоколад - 200 г, натурален
  • шоколадови бонбони - 10 - 15 броя с ром или ликьор
  • сладки - 6 - 7 броя малки кръгли сладки
  • ликьор - 2 с.л. или ром
  • захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите на фини трохи, като най-лесно е да ги смелите в кухненски робот. След това ги разбъркайте с ром или ликьор, колкото да се овлажнят и да се слепнат.

В овална голяма купа застелете прозрачно фолио и разстелете бисквитената смес на тънък пласт по цялата вътрешност на купата.

Отделно разбийте сметаната на пухкав сняг, заедно с малко прясно мляко, 2 с.л. нишесте с вкус на банан, 2 с.л. ром или ликьор и кутията готов сметанов сладолед.

По желание добавете и захар на вкус. Изсипете сместа в купата и напускайте шоколадовите бонбони и сладките произволно и сложете да се стегне сладоледената торта за 3-4 часа в камера на хладилник или фризер.

Щом е добре замръзнала сладоледената торта се обръща в поднос и се отлепя фолиото. Може да поднесете сладоледената торта така, а може и да я покриете с 200 г разтопен и леко охладен шоколад. Върнете да стегне в камерата за кратко и поднесете, нарязана на парчета.

Допълнително може да направите украса от бонбони, бисквитки и бита сметана по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
изглежда трудна рецепта но пък вкусна, трябва ад се пробва
28.02.2016 11:08
венера
венера
просто е върха
10.08.2013 17:58