Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Печено агнешко с пресен джоджен

Печено агнешко с пресен джоджен

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Печено агнешко с пресен джоджен
Снимка: Илияна Димова
3 / 4
20/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг прясно
  • зелен лук - 1 връзка пресен
  • джоджен - 1 връзка пресен
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо нарязваме на порции и измиваме. В тава слагаме почистен и измит зелен лук - цели стръкове. Слагаме и стръкове измит пресен джоджен.

Върху тях подреждаме порциите агнешко месо. Посоляваме на вкус. Поръсваме с черен пипер на вкус и с 1-2 чаени лъжички червен пипер и 2 супени лъжици брашно.

Наливаме три чаени чаши топла вода. Слагаме парченца краве масло. Завиваме тавата с фолио за печене и слагаме в гореща фурна. Печем до готовност.

Махаме фолиото няколко минути преди да извадим от фурната и допичаме. Поднасяме полято със прецеден през цедка сос от печенето. Може и с гарнитура по вкус или с дроб сарма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: