Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Спанак с яйца и ароматен пресен джоджен

Спанак с яйца и ароматен пресен джоджен

редакция:
Спанак с яйца и ароматен пресен джоджен
Снимка: Илияна Димова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Нека пролетното настроение да се пренесе и в чиниите ни!."

Необходими Продукти

  • спанак - 150 г пресен
  • яйца - 3 бр.
  • джоджен - 1 стрък пресен (листата)
  • черен пипер
  • сол
  • масло - 20 г
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме спанака и го бланшираме във вряща подсолена вода. Отцеждаме добре от водата и скълцваме.

Разбиваме три яйца и към тях прибавяме бланширания спанак, листенца от един стрък джоджен, черен пипер и сол на вкус.

В тиганче разтапяме 20 г краве масло и прибавяме една супена лъжица олио.

Към загрятата мазнина изливаме разбитите яйца и запържваме, като разбъркваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: