Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Вити банички с ябълки, канела и орехи

Вити банички с ябълки, канела и орехи

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Вити банички с ябълки, канела и орехи
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
19/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Харесваме вити банички. Освен, че са много вкусни, знаем и точно колко да си хапнем от тях - всичките"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • ябълки - 1.2 кг
  • орехи - 200 г
  • канела - 1 пакетче (10 г)
  • олио - 100 мл
  • захар - 200 - 250 г
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете ябълките и ги отцедете. Орехите смелете на едро. Разстелете корите за баница на масата. Вземете една кора и я намажете с олио.

Поръсете с част от настърганите ябълки, орехи, захар и канела. Завийте откъм късата страна на руло, а след това на охлюв. Така направете с всички кори.

Наредете витите банички в намаслена тава. Печете на 200 градуса около 35-40 минути.

Извадете, оставете баничките леко да се охладят и ги поръсете с пудра захар.

Витите банички с ябълки, канела и орехи са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: