Начин на приготвяне
Леко затопляме млякото. Слагаме кубчето мая, захарта и оставяме да шупне.
В купа счукваме яйцата, добавяме солта олиото и маргарина. Разбъркваме, добавяме шупналата мая и започваме да месим.
Готовото тесто оставяме да втаса около 20 мин.
Приготвяме плънката от сиренето, яйцата и маргарина.
Разделяме тестото на топки и започваме да разточваме всяка топка, слагаме от плънката и навиваме баничките на охлюв. Готовите банички редим в намазана с олио тава.
Оставяме ги да втасат около половин-един час, зависи от стайната температура - трябва да си удвоят обема.
Намазваме и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилация.
Витите банички със сирене са готови.
Коментари