Начин на приготвяне
Маята разтваряме в половината прясно мляко. Ръсваме захар (1/2 к.л.) , малко брашно и разбъркваме. Получената кашичка оставяме на топло и когато маята се активира, прибавяме другото прясно мляко, разбити яйца (2 бр.), сол (1 к.л.) и разтопено краве масло (1 /2 ч.ч.).
Разбъркваме и постепенно прибавяме бяло брашно, колкото е необходимо, да замесим еластично тесто. Оставяме завито с кърпа или полиетиленово фолио да втаса на топло.
Готовото тесто правим на топки. Всяка леко разточваме и с намаслени ръце, разтегляме на кора. Напръскваме с разтопено краве масло, слагаме натрошено сирене и навиваме на баничка.
Така приготвените банички слагаме в тава върху хартия за печене, намазана с мазнина. Оставяме да втасат и печем в нагрята фурна на 180 градуса до готовност.
Коментари