Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Домашни карамелени бонбони

Домашни карамелени бонбони

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Домашни карамелени бонбони
Снимка: Monika Ivanova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
15 бр.
"Домашни карамелени бонбони - познат вкус, но вече е домашен"

Необходими Продукти

  • мед - 60 г
  • захар - 150 г (може смес от бяла и кафява)
  • масло - 60 г
  • пълномаслена сметана - 130 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и медът се сипват в малка тенджерка, която се слага на котлона и се бърка докато се разтопят хубаво (поне 5 минути). Ако искате по- светли бонбони може да го направите само с бяла захар, с кафявата стават много тъмни.

Когато стане гладка еднородна смес започвате постепенно да добавяте на няколко пъти маслото и сгорещената сметана. Бърка се постоянно и след 4-5 минути може да проверите дали сместа се е сгъстила достатъчно.

Капнете върху лъжица, изчакайте да изстине и ако консистенцията ви харесва сваляйте от котлона, ако не е достатъчно гъста оставете още 2-3 минути.

Изсипете в подходящ съд, тава или поднос, върху който сте сложили хартия за печене (хартията трябва да е намазана обилно с масло, за да не залепне бонбонената смес).

Оставяте да изстине и когато вече се е охладила, но не и напълно изстинала и втвърдила режете бонбони в каквато форма решите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: