Какаово суфле

Теодора ТоневаТеодора Тонева
Новак
3022170357
Какаово суфле3 / 3
25/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
47 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • захар - 200 г
  • глазура - 200 г какаова или черен шоколад
  • масло - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • жълтъци - 4 бр.
  • какао - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме на водна баня какаовата глазура с 200 г масло. Разбиваме яйцата с миксер на висока скорост заедно със захарта.

Към тях постепенно прибавяме разтопената какаова глазура и продължаваме да разбиваме с миксера на по-ниска скорост. След това прибавяме постепенно към сместа и брашното. Останалото масло се разтопява и с него се намазват формичките за печене. Аз ползвам метални формички за крем карамел.

Намазаните с масло формички се поръсват с какаото и в тях изсипваме сместа за суфлето, като се оставят празни 2 см до ръба на формичката, защото суфлето се надува при изпичане.

Суфлетата могат да се замразят за по-късна консумация, тъй като стават по 8 броя по рецепта. Пекат се на 220 градуса за 12 минути, ако са замразени преди печене ги печем на 220 градуса за 17 минути. Аз винаги ги замразявам преди печене.

Най- важно е изпичането на суфлетата. По рецепта пишеше на 200 градуса, но не ми се изпичаха на моята фурна и увеличавах градусите до получаваме на суфлето. Какаовото суфле се поднася със сладолед и плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: