Начин на приготвяне
1. Загрейте фурната на 175 градуса. Намажете 4 малки огнеупорни купички с мазнина и ги поръсете с по 1/2 с.л. захар.
2. Сложете половината захар, брашното, какаото и млякото в огнеупорен съд на средна степен на котлона. Разбъркайте до получаването на гладка смес, прехвърлете я в купа и я оставете да се охлади за няколко минути. Добавете ванилията.
3. Разбийте белтъците на гъст сняг добавете постепенно останалите 4 с.л. захар, като не спирате да разбърквате. Добавете постепенно белтъците към какаовата смес.
4. Разпределете я в подготвените купички и я сложете във фурната за около 15 минути или докато суфлето бухне и се стегне. Поръсете десерта с пудра захар и го украсете с плода преди сервиране.