Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с рулца от раци

Ризото с рулца от раци

yoanayoana
Новак
135611
Ризото с рулца от раци
Снимка: yoana
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Когато се наложи да импровизирате, ето ви нещо, което се приготвя лесно и бързо"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • рулца от раци - 1 пакетче
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • куркума - 1/2 ч.л
  • майорана - 1/2 ч.л. (по желание)
  • джинджифил - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и моркова и сложете в дълбок тиган с мазнина. Запържете леко, към зеленчуците добавете и ориза.

След няколко минути сложете и нарязаните на дребно ролца и запържете за кратко.

Започнете да добавяте по 1 чаша топла вода или бульон и добавете подправките.

Гответе докато оризът не е готов. Оставете по-рядко, защото като изстине ще се сгъсти още.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: