Начин на приготвяне
Каймата се омесва със сол, кимион и чубрица. Разделя се на две части, а всяка от тях се разделя на още две. Получават се 4 почти еднакви части. На дъното на плоска чиния с ръце се оформя от едното топче кайма голямо сърце.
Върху него се поставят плочки кашкавал, а отгоре се захлупва с втората част от каймата. По същия начин се оформя и второто сърце. Картофът трябва да е голям и се обелва с белачка. Нарязва се на не много дебели кръгчета.
Върху всяко кръгче се поставя форма за сладки сърце и се притиска с длан, за да се изреже сърцето. Загрява се олио и пържим двете сърца на бавен огън. Кашкавалът малко изтече, но в това му е чарът. Изваждат се сърцата и в същото олио пържим поръсени със малко сол картофени сърца.
Стават вкусни, защото олиото е овкусено от каймата. Изваждат се върху кухненска хартия да попие мазнината. Краставицата се измива и нарязва на кръгчета от тях се оформя цвете в средата с маслинка.
Доматът се измива и нарязва на полумесеци, нарежда се като цвете в горната част на голяма чиния. Поставят се двете сърца по края картофените сърца и украса с листенца пресен магданоз. Това е предястие, приготвено с любов за скъпите ми хора!