Карамелен сладкиш с бишкоти и банани

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
28/07/2018
"Това е сладкиш, който е създаден, за да бъде изяден с наслада и без угризения "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
35 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо131 532
  • Преглеждания за месеца1006
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена35

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, млякото и ванилиите. Карамелизирайте захарта с водата. Изсипете карамела в правоъгълна форма.

Върху него наредете парченца от бананите. След това подредете един ред от бишкоти. Пак резенчета банани, бишкоти, банани и завършете с бишкоти.

Залейте ги с разбитите яйца и мляко. Оставете за няколко минути да попият млякото (аз ги притисках леко надолу, защото изплуват, докато попиха). Печете на водна баня на 160 градуса около 60 минути.

Оставете сиропирания сладкиш да се охлади и обърнете внимателно в подноса. По желание може да направите още карамел и да залеете сладкиша. Сложете го в хладилника за няколко часа.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Diana
Diana
31.01.2017 06:13
Изглежда чудесно! Записвам си за проба :)
8
0