Карамелен сладкиш с бишкоти и банани

28/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Това е сладкиш, който е създаден, за да бъде изяден с наслада и без угризения "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо93 309
  • Преглеждания за месеца10165
  • Преглеждания за седмицата1369
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, млякото и ванилиите. Карамелизирайте захарта с водата. Изсипете карамела в правоъгълна форма.

Върху него наредете парченца от бананите. След това подредете един ред от бишкоти. Пак резенчета банани, бишкоти, банани и завършете с бишкоти.

Залейте ги с разбитите яйца и мляко. Оставете за няколко минути да попият млякото (аз ги притисках леко надолу, защото изплуват, докато попиха). Печете на водна баня на 160 градуса около 60 минути.

Оставете да се охлади и обърнете внимателно в подноса. По желание може да направите още карамел и да залеете сладкиша. Сложете го в хладилника за няколко часа.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Diana
Diana
31.01.2017 06:13
Изглежда чудесно! Записвам си за проба :)
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв