Карамелен сладкиш с бишкоти и банани

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
28/07/2018
"Това е сладкиш, който е създаден, за да бъде изяден с наслада и без угризения "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
37 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо153 936
  • Преглеждания за месеца5374
  • Преглеждания за седмицата943
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена37

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, млякото и ванилиите. Карамелизирайте захарта с водата. Изсипете карамела в правоъгълна форма.

Върху него наредете парченца от бананите. След това подредете един ред от бишкоти. Пак резенчета банани, бишкоти, банани и завършете с бишкоти.

Залейте ги с разбитите яйца и мляко. Оставете за няколко минути да попият млякото (аз ги притисках леко надолу, защото изплуват, докато попиха). Печете на водна баня на 160 градуса около 60 минути.

Оставете сиропирания сладкиш да се охлади и обърнете внимателно в подноса. По желание може да направите още карамел и да залеете сладкиша. Сложете го в хладилника за няколко часа.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
'Petya Bozhkova
'Petya Bozhkova
04.08.2019 15:38
Приготвих сладкиша. Много добра рецепта. Лесно и бързо приготвяне. Спазих стриктно указанията в рецептата. При обръщането карамелът остана на дъното на формата. Има ли някаква тънкост при обръщането за да се обърне правилно?
2
0
Йорданка Ковачева
Здравейте. Според мен карамелът е останал, защото сте обърнали сладкиша изстинал, а трябва да е леко топъл, когато се обръща, тогава карамелът е още течен. В противен случай изстине ли се втвърдява и има опастност да остане на дъното на тавата и даже да залепне за него и част от сладкиша или бананите. Опитайте следващият път така и дано ви помогне съвета ми.
0
0
Diana
Diana
31.01.2017 06:13
Изглежда чудесно! Записвам си за проба :)
8
1