Пържени люти чушки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
26/11/2011
"И сто бурканчета пържени люти чушки да затворим, пак няма да ни стигнат!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо122 577
  • Преглеждания за месеца587
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • люти чушки - 3 кг
  • оцет - 1 л винен
  • вода - 500 мл
  • сол - 150 г
  • захар - 1 ч.ч. или повече
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лютите чушки, подкъсете им дръжките и ги изпържете в сгорещена мазнина.

Напълнете ги в буркани и ги залейте с предварително приготвената марината от кипнатите оцет, 500 мл вода, солта и захарта.

Затворете с капачки и ги стерилизирайте за 5-10 минути, за да се съхранят по-дълго.

Дълбок тиган с каменно покритие 22 см.-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 22 см.
19.00 лв.
14.63 лв.
Виж ››

От тиган с каменно покритие се нуждае всеки котлон - не го лишавайте от възможността да приготви вкусни гозби за вас и вашето семейство. Дълбок, голям, с удобна топлоизолираща дръжка. Тиганът е с незалепващо покритие и насърчава здравословното хранене.

Рейтинг

5 8
4 6
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илияна
Илияна
01.10.2013 14:16
Аз тази година я направих, с тази разлика, че не заварявах маринатата, а на студено всичко разтворих. Сложих обаче малко повече захар, тъй като чушките се оказаха много люти. Сложих ситно нарязан чесън, магданоз и копър. Вече това ще е рецептата за люти чушки в моята къща.
5
0