Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Стерилизирани люти чушки шипка

Стерилизирани люти чушки шипка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Стерилизирани люти чушки шипка1 / 3
23/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Като пикантни бонбончета са, хапваме си през цялата зима от тях"

Необходими Продукти

  • люти чушки - шипка
  • сол - 1 с.л. с връх
  • захар - 1 с.л. равна
  • аспирин - 2 бр.
  • дафинови листа
  • копър - прецъфтял
  • черен пипер - на зърна
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дозата е за буркан с вместимост 800 г. На дъното му се слагат черен пипер, дафинов лист, копър, захарта, солта, аспирините и няколко скилидки чесън. Отгоре се подреждат лютите чушки, които предварително са надупчени, а дръжките им - отстранени.

Заливат се с оцет, докато бурканът се напълни на 2/3 от обема, след което се допълват с вода. Затварят се плътно и се оставят на светло, слънчево място за 4-5 дни, като се обръщат веднъж дневно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: