Пържени люти чушки

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пържени люти чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"И сто бурканчета пържени люти чушки да затворим, пак няма да ни стигнат!"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 3 кг
  • оцет - 1 л винен
  • вода - 500 мл
  • сол - 150 г
  • захар - 1 ч.ч. или повече
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лютите чушки, подкъсете им дръжките и ги изпържете в сгорещена мазнина.

Напълнете ги в буркани и ги залейте с предварително приготвената марината от кипнатите оцет, 500 мл вода, солта и захарта.

Затворете с капачки и ги стерилизирайте за 5-10 минути, за да се съхранят по-дълго.

Ако обичаш да хапваш лютичко, опитай непременно и рецептите ни за пукани люти чушки или нашите люти чушки без варене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
58
46
32
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чешките се набождат с нож и се пържат под капак,че мното пръскат.
Това за начинаещите.
18.05.2024 07:09
Илияна
Илияна
Аз тази година я направих, с тази разлика, че не заварявах маринатата, а на студено всичко разтворих. Сложих обаче малко повече захар, тъй като чушките се оказаха много люти. Сложих ситно нарязан чесън, магданоз и копър. Вече това ще е рецептата за люти чушки в моята къща.
01.10.2013 14:16
5
1