Начин на приготвяне
Макароните се сваряват в подсолена вода и се отцеждат добре. Сипват се в купа и се разбъркват с олиото.
Шунката се нарязва на ситно, зелената чушка също се нарязва, като се махат семената. Сварените яйца се обелват, едното се нарязва на кучета, другото е за украса.
Сипваме нарязаните продукти при макароните, добавя се майонезата и киселото мляко, за да стане по-лека на вкус и се овкусява със сол, лимонов сок, черен пипер. Разбърква се добре. Взема се купичка и се облепва с фолио, пълним я със салата и притискаме с лъжица.
Обръща се в чиния, фолиото се сваля. Отгоре се настъргва с кашкавал и се украсява с нарязано на лентички яйце, оформено като цвете. Охладена се сервира. Добър апетит!
Коментари