Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Макаронена Салата»Мексиканска Макаронена Салата

Мексиканска Макаронена Салата

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Мексиканска Макаронена Салата
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
05/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Мексиканската макаронена салата се поднася с мексиканска ракия, известна у нас още като текила"

Необходими Продукти

  • макарони - 120 г
  • царевица - 140 г сладка, от консерва
  • халапеньос - 1 чушле + за декорация
  • домати - 1 бр. малък
  • лук - 1/2 малка глава
  • мексикански кашкавал - 100 г (Енчиладо или Котиха)
  • маруля - 1 бр. само листата от крехката сърцевина
  • Дресинг
  • зехтин - или олио на вкус
  • лимонов сок - от 1 цитрус
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата ал денте според указанията на произвидителя. Отцедете и оставете да се охлади като я поръсите с малко зехтин и разбъркате, за да не слепва.

В купа нарежете на едро или накъсайте крехките марулеви листа. Доматчето, лука и кашкавала нарежете на кубчета, халапеньото наситнете и сложете всичко при марулята, заедно с добре отцедената царевичка.

Пригответе дресинга, като смесите продуктите за него и разбъркате добре. Може да варирате с количествата както ви е по вкуса.

Охладената паста присъединете към всичко останало в купата и объркайте салатата с дресинга.

Поднесете леко охладена и украсена с още халапеньо, нарязано на кръгчета.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Толкова е приятно и цветно. :)
Много добре изглежда.
05.08.2018 11:32
1
1
Покажи всички подкоментари