Начин на приготвяне
Сваряваме яйцето. Трябва да е твърдо сварено. Като се охлади, белим и стриваме жълтъка, а белтъка скълцваме на много ситно.
Смесваме с една супена лъжица майонеза и 2 супени лъжици печен патладжан. Прибавяме и настъргано сирене.
Прибавяме пасираната скилидка чесън и разбъркваме хубаво яйчения пастет. Филиите хляб препичаме на тостер. Когато са готови изрязваме корите, намазваме с меко краве масло и нарязваме на хапки.
Слагаме в порционна чиния, а отгоре на всяка хапка поставяме по едно парченце шунка. Върху шунката слагаме от яйчения пастет. Поръсваме всяка хапка със сусам и украсяваме с листенца пресен магданоз.