Начин на приготвяне
Сваряваме 2 яйца и ги обелваме.
В тенджерка с малко вода и кошница за готвене на пара приготвяме на пара тиквата – предварително обелена и нарязана на малки кубченца.
След като омекне, я сипваме в купа. Докато е още топла тиквата, прибавяме към нея краве масло, за да се разтопи от топлината, и ги намачкваме на пюре с помощта на вилица.
Отделно с вилица намачкваме на малки парченца сварените и вече обелени яйца и ги добавяме към пюрето от тиква.
Разбъркваме всичко заедно с хималайска сол на вкус, малко черен млян пипер и чубрица (по желание) към пастета.
Уникално вкусен и ароматен яйчен пастет с тиква, който поднасяме за закуска с препечени пълнозърнести филийки!
Любимо на малки и големи!
Чудно Вкусно!