Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Пастет»Яйчен пастет с чиа и карфиол

Яйчен пастет с чиа и карфиол

Яйчен пастет с чиа и карфиол
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
15/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ако се чудите каква разядка да направите за предстоящата семейна вечеря или приятелска сбирка, то точно в правилния момент идва при вас тази рецепта за яйчен пастет"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. сварени
  • чиа - 1 с.л. семена
  • вода - 4 с.л. топла (за накисване на чиата)
  • карфиол - ½ ч.ч. начупен
  • картофи - 1 бр. среден
  • маслини - 3 - 4 бр. натурални
  • магданоз - няколко стръкчета (1 с.л. нарязан)
  • хималайска сол - ½ ч.л. равна (на вкус)
  • чубрица - 2 щипки
  • черен пипер - 1 щипка (по желание)
  • краве масло - 1 малко кубче (колкото 1 с.л.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, сваряваме твърдо двете яйца, които предварително сме измили.

След това на котлона зареждаме тенджерка с 3-4 см вода на дъното и кошница за готвене на пара, захлупена с капак. Щом водата заври, сипваме в кошницата обеления и нарязания на кубченца среден картоф и начупения на малки розички – карфиол.

Отново захлупваме с капак и оставяме да се приготвят на пара.

През това време накисваме семената чиа в топла водичка, за да набъбва.

Нарязваме натуралните маслини и пресния магданоз и ги сипваме в удобна купа за разбъркване.

В купата прибавяме и обелените яйца, набъбналата чиа, топлите зеленчуци на пара и маслото върху тях, за да се разтопи от топлината.

Поръсваме с подправки на вкус – хималайска фина сол, чубрица и черен пипер (по желание).

Намачкваме всичко заедно, с помощта на вилица, до получаване на едро смлян яйчен пастет с парченца. И готово!

Невероятно вкусен и нежен яйчен пастет с чиа и карфиол, подходящ за намазване върху току-що изпечени ароматни домашни пълнозърнести хлебчета!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: