Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Сварени свински ушички на грил тиган

Сварени свински ушички на грил тиган

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Сварени свински ушички на грил тиган
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
29/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1 порционна чин
"Най-уникалното бирено мезе - свински ушички в тиган - специално за всички футболни фенове"

Необходими Продукти

  • свински уши - 500 - 600 г
  • лук - 1 - 2 бр
  • соев сос
  • унисос
  • олио
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво с топла вода ушичките. Заливаме с вода и слагаме на котлона и като кипне изливаме водата, отново измиваме ушичките, наливаме чиста вода и слагаме да се варят докато омекнат. Проверявам с вилица.

Когато са сварени, лесно може да се набодат хрущялите с вилицата. Изваждаме сварените ушички от водата и измиваме хубаво с вода, за да не залепват по време на печене за тигана. Отцеждаме от водата, леко подсушаваме.

Намазваме тигана с олио и слагаме ушичките, нарязани на по-малки парчета, да се пекат, като при тях слагаме и 1-2 глави, почистен и нарязан на колелца лук. Печем хубаво, като обръщаме периодично. Поднасяме със соев сос, унисис и сок от лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: