Начин на приготвяне
Измиваме хубаво с топла вода ушичките. Заливаме с вода и слагаме на котлона и като кипне изливаме водата, отново измиваме ушичките, наливаме чиста вода и слагаме да се варят докато омекнат. Проверявам с вилица.
Когато са сварени, лесно може да се набодат хрущялите с вилицата. Изваждаме сварените ушички от водата и измиваме хубаво с вода, за да не залепват по време на печене за тигана. Отцеждаме от водата, леко подсушаваме.
Намазваме тигана с олио и слагаме ушичките, нарязани на по-малки парчета, да се пекат, като при тях слагаме и 1-2 глави, почистен и нарязан на колелца лук. Печем хубаво, като обръщаме периодично. Поднасяме със соев сос, унисис и сок от лимон.