Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско варено»Домашни свински ушички на грил тиган

Домашни свински ушички на грил тиган

Домашни свински ушички на грил тиган
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Домашни ушички на грил тиган - любимото мезе за всяко питие. Трудно можеш да им устоиш"

Необходими Продукти

  • свински уши - 4 бр.
  • сол
  • олио
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ушички са добре почистени и се слагат в тенджера под налягане. Заливат се с вода, колкото да ги покрива.

Ако някое крайче на ушичките стърчи малко над водата, не е проблем.

Посолява се. Тенджерата се затваря добре. Слага се тежестта на капака и се слага да се вари.

Вари се най-много 20 минути след като клапата с тежестта започне да фъска.

Не се варят повече, защото лепнат повече при печенето. Изчаква се налягането в тенджерата да спадне. Отваря се и ушите се отцеждат и оставят да изстинат.

Бульона от ушите може да се остави за ползването на други манджи.

След като ушите са изстинали се нарязват на ленти с дебелина около 1 1/2 см.

Подготвя се грил тиган с малко олио. Трябва да е добре загрял. Нареждат се лентичките ушички и се пекат и от двете страни.

Вече изпечените домашни свински ушички на грил тиган се нарязват на парчета колкото хапка. Същото се повтаря с всички ушички. Слагат се в дълбока чиния и се сервират със соев сос. Домашните ушички на грил тиган са вкусно мезе, на което трудно можеш да устоиш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: