Начин на приготвяне
Свинските ушички са добре почистени и се слагат в тенджера под налягане. Заливат се с вода, колкото да ги покрива.
Ако някое крайче на ушичките стърчи малко над водата, не е проблем.
Посолява се. Тенджерата се затваря добре. Слага се тежестта на капака и се слага да се вари.
Вари се най-много 20 минути след като клапата с тежестта започне да фъска.
Не се варят повече, защото лепнат повече при печенето. Изчаква се налягането в тенджерата да спадне. Отваря се и ушите се отцеждат и оставят да изстинат.
Бульона от ушите може да се остави за ползването на други манджи.
След като ушите са изстинали се нарязват на ленти с дебелина около 1 1/2 см.
Подготвя се грил тиган с малко олио. Трябва да е добре загрял. Нареждат се лентичките ушички и се пекат и от двете страни.
Вече изпечените домашни свински ушички на грил тиган се нарязват на парчета колкото хапка. Същото се повтаря с всички ушички. Слагат се в дълбока чиния и се сервират със соев сос. Домашните ушички на грил тиган са вкусно мезе, на което трудно можеш да устоиш.