Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли на грил тиган

Свински пържоли на грил тиган

Свински пържоли на грил тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Мда, правилно си помислихте да слезете за бира"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • розмарин - пресен
  • риган
  • за марината
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • соев сос - 4 - 5 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се начукват леко през фолио с дървено чукче. Нареждат се в тава и поръсваме със сол и черен пипер.

В купа смесваме олио, мед, горчица, лимонов сок и соев сос. Разбърква се с вилица, прибавяме риган и ситно нарязани листа от пресен розмарин.

Намазват се от двете страни с марината и оставяме във хладилника за 2-3 часа. Изваждат се и оставяме да се отпуснат, през това време се загрява намазан с мазнина грил тиган.

Печем свинските пържоли от двете страни до готовност. Сервираме с подходяща гарнитура и чаша вино!

Свинските пържоли на грил тиган са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: