Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Пържени хлебни хапки с гъби

Пържени хлебни хапки с гъби

Пържени хлебни хапки с гъби
Снимка: Илияна Димова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Супер икономична и практична рецепта с изненадващо вкусен резултат"

Необходими Продукти

  • хляб - 2 големи филии
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1/2 к.л.
  • вода - 1/2 к.ч.
  • брашно - 2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • печурки - 3 - 5 бр. пресни
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите почистваме, измиваме, заливаме с вода и варим пет минути. Изваждаме от водата, подсушаваме и нарязваме на парченца.

В купа разбиваме яйце с щипка сол, бакпулвер, черен пипер на вкус и 1/2 каф.чашка вода.

Прибавяме филиите хляб наронени, без корите. Ръсваме 2 чаени лъжички брашно.

Прибавяме нарязаните на ситно гъби и разбъркваме. Трябва да се получи гъста смес, ако е необходимо може да прибавим още малко хляб.

От сместа гребваме с лъжичка и изпържваме гъбените хапки в нагрято олио. Изваждаме върху скаричка. Поднасяме в порционна чиния за предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: