Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби с хлебни трохи

Пълнени гъби с хлебни трохи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пълнени гъби с хлебни трохи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Специално за онези, които обичат пълнените гъби - с интересна плънка и лесни за приготвяне"

Необходими Продукти

  • печурки - 250 г едри
  • хляб - 1 филия, голяма, сух
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - около 8 с.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухият хляб се смила на трохи, не прекалено ситни. Използва се само средата.

Шапките на гъбите се обелват от повърхностният слой и се почистват с влажна чиста кърпа.

Пънчетата заедно с чесъна се кълцат на много ситно и се запържват с част от зехтина. Когато станат златисти, се добавят хлебните трохи, посолява се и се пържат и те до златист загар при непрестанно разбъркване. Ако на места остават сухи, се поръсва с още малко зехтин, за да поемат.

В леко намазнен тиган се запичат от двете страни шапките на печурките. Първо се слагат от страната на отвора и когато се обърнат в дупчиците, се ръсва малко зехтин и сол. Изваждат се в плато внимателно с щипка, за да не се разлее сосчето, насъбрано в отворите.

Всяка гъба се пълни със ароматните хрупкави трохи и ако те са добре препърженки, дори и да се напоят със соса от вътрешността на гъбите, пак ще си останат хрупкави.

Готовите пълнени гъби с хлебни трохи се поднасят топли, поръсени със пресен накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: