Свинско месо с домати

Свинско месо с домати
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2-3
"Вкусно, лесно за приготвяне и много любимо ястие. Поднесете със задушен ориз и да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • домати - 8 бр. червени
  • лук - 2 бр
  • брашно - 1 ч.л.
  • олио - 1 к.ч. не пълна
  • сол - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на хапки. Заливаме с вода и слагаме да се вари, като преди да кипне обираме образувалата се пяна.

След 20-30 минути варене прибавяме обелен и нарязан на едро лук олиото и солта.

Белим доматите и нарязваме на едри парчета. Прибавяме в ястието, когато месото омекне. Варим още приблизително 10 минути.

Размиваме брашното с малко вода и сипваме в ястието. Оставяме да се вари още 2-3 минути. Прибавяме нарязания ситно пресен магданоз и дръпваме от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Bam Bam
Bam Bam
От баба ми знам един номер да разтварям брашното в настърган домат. Става много по-вкусно. Накрая винаги гарнирам със сиренце.
06.08.2018 22:54
3