Чийзкейк със сладко от боровинки и ванилия

МариянаМариянаМастър Шеф7302616136
03/08/2016
"Изненадайте приятно гостите си с парче сочен чийзкейк със сладко от боровинки и ванилия и те няма да искат да си тръгнат "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 409
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • Продукти за крема
  • крема сирене - 6 пакетчета българско
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • продукти за основата
  • бисквити - 2 пакета за чийзкейк
  • масло - 120 г меко
  • сладко от боровинки - 1 буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме бисквитите в блендер, за да се смелят много добре на трохи. Не трябва да остават парченца. Размеквам маслото. В купа смесваме трохите от смлените вече бисквити и маслото и ги намачкваме с ръце. Получават се мазнички трохи. Изсипваме сместа във форма с ринг и ги разпределяме добре.

Притискаме с ръце, за да се получи блат. Трябва да е равен и гладък. Бисквитите, които съм използвала, са за чийзкейк на „Победа” /розова опаковка с 2 бр. пакетчета бисквити с дупка грамажа е 300 – 350 гр./. В отделна купа си намачквам крема сиренето с вилица или с ръце. После с миксер го разбивам със захарта и 1 пакетче ванилия.

В отделна купа разбивам яйцата до гладкост, но преди това си ги изкарвам за 15 мин. на стайна температура, да не са студени при разбиването. Образувания крем, след като вече сме го разбили много добре, го нанасяме върху бисквитения блат с помощта на лъжица и заглаждаме с шпатула. Печем в загрята фурна на 150 градуса за 25-30 минути.

Готов е, когато краищата са се стегнали. Малко го оставяме да изстине. После го мажем с боровинковото сладко с помощта на лъжица. Внимателно заглаждаме. Слагаме го в хладилника да се изстуди за няколко часа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар