Начин на приготвяне
Смелете бисквитите в кухненски робот и ги сипете на дъното на тавичка. Разтопете маслото и залейте равномерно върху трохите. Бъркайте, докато маслото се разпредели по трохите, долейте 3 с.л. прясно мляко и отново бъркайте. Притиснете трохите на равен блат по дъното на тавата.
Накиснете желатина в оказаното на опаковката количество вода. След като набъбне, внимателно го разтопете на котлона и го оставете да се поохлади. През това време разбийте изварата, захарта, заквасената сметана, прясното мляко. Сипете 2-3 с.л. от сладкото в млечната плънка и разбъркайте. Добавете желатина и отново разбийте.
Сипете сместа върху блата и сложете в хладилник за няколко часа, докато се стегне.
Разтворете останалия желатин във вода, разтопете го и го объркайте с останалото боровинково сладко. След като сместа се охлади, излейте върху млечния блат и отново върнете в хладилника да стегне.
Нека ви е сладко!
С боровинки препоръчваме да опитате още нашите рецепти за боровинков пай и пухкави боровинкови мъфини.
Коментари