Начин на приготвяне
В купа си пресявам брашното. Киселото мляко си го слагам в чаша. В киселото мляко си шупваме содата. В брашното си слагаме бакпулвера и разбъркваме. Изварата си я намачквам с вилицата, да не е спластена.
В отделна купа си чуквам яйцата. Разбиваме яйцата, добавяме всички продукти плюс олиото.
Намазваме си тавата добре с олио. Аз използвам тавата от фурната.
Разгъваме корите. Тъй като са на сач, си ползваме по една кора. Режем корите на триъгълници. Корите, които аз ползвах, са кръгли, така че рязането става много лесно - първо през средата и после на триъгълници с равни големина.
Слагаме си от сместа с помощта на лъжица. Навиваме си баничките, като подмушваме и после напред. Нареждаме в тавата. Капваме отгоре олио но равномерна на всички банички.
Печем баничките с кори на сач в загрята фурна на 180 - 200 градуса до порозовяване. След като се изпекат, ги слагаме в купа и ги завиваме с кърпа, за се задушат, стават по- мекички.
Хапваме с айран.
Да ви е сладко!