Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички-мидички с кори на сач

Банички-мидички с кори на сач

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Банички-мидички с кори на сач
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Е, това ако не е закуска за шампиони..."

Необходими Продукти

  • кори на сач - 400 г турски или Битас
  • свинско месо - 300 - 400 г
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • подправки - по избор
  • магданоз
  • масло - 125 г
  • олио - 100 мл
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парченца. Запържете го в 1-2с.л олио. Към него добавете ситно нарязания лук, праз и магданоз.

Прибавете и нарязаните на кубчета картофи.

Добавете подправки на вкус, налейте вода и покрийте с капак, за да се задушат месото и зеленчуците.

Вземете една кора и я разрежете на 4 части. Всяка намажете със смес от разтопено масло и олио.

Внимателно с пръсти придърпвате кората през средата, за да се получи като хармоника.

Съберете двата края и там поставете по 1-2 с.л от плънката. Внимателно завийте откъм плънката, трябва да се получат нещо като мидички.

Така направете и останалите кори и плънка. Намажете ги с яйце разбито с малко прясно мляко.

Печете баничките на 200 градуса за около 20 минути или докато придобият златист цвят.

Баничките-мидички с кори на сач са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: