Начин на приготвяне
Нарежете месото на малки парченца. Запържете го в 1-2с.л олио. Към него добавете ситно нарязания лук, праз и магданоз.
Прибавете и нарязаните на кубчета картофи.
Добавете подправки на вкус, налейте вода и покрийте с капак, за да се задушат месото и зеленчуците.
Вземете една кора и я разрежете на 4 части. Всяка намажете със смес от разтопено масло и олио.
Внимателно с пръсти придърпвате кората през средата, за да се получи като хармоника.
Съберете двата края и там поставете по 1-2 с.л от плънката. Внимателно завийте откъм плънката, трябва да се получат нещо като мидички.
Така направете и останалите кори и плънка. Намажете ги с яйце разбито с малко прясно мляко.
Печете баничките на 200 градуса за около 20 минути или докато придобият златист цвят.
Баничките-мидички с кори на сач са готови.