Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с кори на сач и извара

Баница с кори на сач и извара

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Баница с кори на сач и извара
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 4
03/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Сочна, красива и много ароматна - една баница, създадена да впечатлява"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г на сач (аз използвах Брезово)
  • масло - 125 г
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • извара - 400 г
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода за хляб - 1 к. л.
  • олио - 4 с.л.
  • ЗА ЗАЛИВКАТА
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • майонеза - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете изварата с киселото мляко, содата и олиото.

Разтопете маслото, разстелете корите, всяка кора поръсете с разтопеното масло. Сложете по две лъжици от сместа за плънката и разнесете добре.

Отгоре поставете втора кора, повторете процедурата и навийте на руло.Така процедирайте с всички кори, нарежете на парчета, подредете в тавичка върху хартия за печене.

За заливката смесете разбитите яйца с киселото мляко и майонезата. Полейте обилно върху всяка розичка. Печете баницата на 190 градуса за 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: