Начин на приготвяне
В купа смесваме типовото брашно, овесените трици, хималайска сол и бакпулвера. Разбърква се с вилица и сипваме хладката вода и олиото.
Бърка се докато стане топче тесто, после се замесва така, че тестото да не лепне. Оставя се да почине за 10-15 минути. Разделя се на четири равни топчета.
Всяко се разточва на тънка питка с диаметър около 20 см. Загрява се сух тиган на умерена температура, печем питките от двете страни, като се обръща с дървена лопатка и с вилица. Внимавайте, защото пари доста.
Тиганът от време на време се разклаща да не загори. Изваждат се в чиния и се намазват с масло. Покриват се с кърпа. Измиват се зеленчуците и се нарязват на кръгчета.
Всяка питка се намазва с крема сирене, отгоре се нареждат краставички, резени доматки и настърган кашкавал. Прегъва се през средата и поднасяме със стрък пресен магданоз. Още по вкусно ще е, ако се поръси с шарена сол!