Начин на приготвяне
Опитате ли тази диетична пица веднъж, завинаги ще забравите за пицата с брашно.
В купа разбиваме яйцата с телена бъркалка с щипка сол и черен пипер.
В киселото мляко се разбърква содата за хляб да шупне и сипваме при яйцата. Добавят се овесените трици, сурови слънчогледови семена и ситно нарязан копър. Разбърква се и оставяме за 8-10 минути да омекнат.
В малка тавичка около 23-24 см върху хартия за печене, леко намазнена с олио, сипваме сместа, като се заравнява с лъжица.
Печем пицата в загрята фурна 180°C с вентилатор за 15-20 минути, като забием клечка да е суха.
През това време се нарязват измити зеленчуци. Един среден домат се рендосва и прецежда през сито да се отцеди и овкусяваме с малко сол.
Останалите домати нарязваме на полумесеци, чушката - на кръгчета, маслините - на парченца.
Блатът се намазва с прецедения домат, а може и с варен доматен сос. Поръсваме с чубрица и разпределяме домати, чушки, маслини и поръсваме с кашкавал.
Запича се само отгоре още 15 минути и готово.
Сервираме с листенца пресен босилек.
Страхотен вкус и е диетично! Хапваме, без да се притесняваме за талията си :)))
Диетичната Пица с Овесени Трици е готова.
Коментари
За първи път правя пица по тази рецепта тъй като съм фен на овесените ядки ,но уви това от е една от малкото рецепти,които няма да повторя ...