Пастичио с шунка

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
136
231
550
2
13/08/2016
"Вкусно по италиански - паста, сметана и шунка - няма как да не го харесате "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо744
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват във вряща, подсолена вода, отцеждат се, охлаждат се и се нарязват. Шунката се нарязва на кубчета. В тенджера се кипва млякото. Отделно се разстопява маслото и в него се запържва брашното при непрекъснато бъркане.

Когато е готово се добавя към млякото и се бърка, докато не се получи хомогенна смес. Шунката се добавя към макароните, добавят се подправките, сипва се соса и цялата смес се разбърква добре.

Сипва се в тава, наръсва се с настъргания кашкавал и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар